sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Nissan X-Trail naisella koeajossa

Kävin tänään oikein perinteisessä autonäyttelyssä, oli ilmapalloja ja grillimakkaraa, kahvia pariskunnille (joita muuten oli silmiinpistävän useita) ja tikkareita lapsille!

"Onko se katumaasturi? Onko se crossover? Ei, sehän on Nissan X-Trail!" Ajoin tänään autosta dieselin, tarkemmin dCi Business 360 2WD Xtronicin. Erityisempää luksusta en tietenkään odottanut, onhan kyse Nissanista, mutta kaiken kaikkiaan auto tuntui ajettavuudeltaan mainiolta ja erityiseltäkin: jos olet ajanut joskus sellaista moottoripyörää jolla voi keulia, tässä autossa tulee samanlainen fiilis. Ilman erityisen raskasta kaasujalkaakaan, liikkeellelähdössä on keulimisen tunnetta ja nyt siis oikein hyvässä mielessä. Eli jos olet hätäinen tai innokas kuski, tai tyyppi joka on aina myöhässä, tässä voisi olla sinulle sopiva auto!

Autossa on kaikki perusasiat kohdallaan, ja näkyvyys hyvä. Ajon alkumetreillä tuli tunne kuin ajaisin pakettiautoa ja se ei ollut dieselkonelähtöinen mielleyhtymä, vaan syntyi hyvästä näkyvyydestä, muovimatoista ja suurista sivupeleistä. Tosin kaartaessani pieneen liikenneympyrään, huomasin sivupeilien todellakin olevan myös näkemäeste. Myöskään näin järeän muotoilun muovimattoja itse en pidä hyvänä mutta toki kuskin mukaan voivat olla erityinen plussakin.

Hyvin harvoin seuraan ajon teknistä suoritusta näytöistä mutta nyt huomioni kiinnittyi polttoaineenkulutukseen: ruutu ratin takana on onnistunut ja huomasin sen vaikuttavan ajotyyliini jopa tällä lyhyellä ajomatkalla! Yleensä en pidä omaa ajamistani myöskään sen enempää tyyli- kuin teknistenkään pisteiden saalistusmatkana, mutta nyt katsoin mielenkiinnosta ruudulta miten kokonaisajoni raportoitui suhteessa optimaaliseen suoritukseen. Hmm... Myös kaistalta-ajon varoitusääni on onnistunut: päädyin testaamaan sitä pariinkin kertaan. On takana ajanut autoilija varmasti ihmetellyt, kännykkääkö siellä räplätään - vaan ei, nainen ratissa auton koeajossahan se täällä sananmukaisesti kurvailee!

Huomioni kiinnittyi samalla myös mittariston rallihenkisyyteen: hyvä hyvä! Kysyinkin automyyjältä, oliko autoon istuessani radion ROCK-kanava tarkoituksella päällä? :) Hän tosin vastasi aika laimeasti, että tuskinpa - varmaan vain jäänyt edelliseltä kuskilta. Sääli, olisi toiminut kohdallani!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti