sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Naistenpäivää autokaupasta!

Olen kerran aiemminkin innostunut kirjoittamaan lehtikatsausta siitä, millä autoja myydään naisille (http://rcg-710.blogspot.fi/2011/09/milla-autoja-myydaan-naisille.html) enkä enää edes muista varsinaista syytä miksi silloin niin tein. Mutta nyt syyksi valitsin Naistenpäivän!

Ko. lauantain Hesarin auto-osio alkoi tavallaan lupaavasti, koska onhan otsikolla "Pieniin päin" joku kytkös naiseen, vai mitä? Miten se puree miehiin, jos kohta ei kovin myönteisesti naisiin(kaan)? Nimittäin kun miehet ovat autokaupoilla liittyen perheessä pieniin päin olemiseen, yleensä tarve on isommankokoiselle perheautolle.

Tämä liite siis kuitenkin keskittyi pieniin autoihin. Pieniin nyt panostetaan; autoala on paineissa eikä tulevaisuuskaan hyvältä näytä. Nimittäin artikkelin mukaan nykynuoret eivät enää välttämättä halua ajaa ajokorttia (kallis, hankala, hyödytön?) kuten ennen, eivätkä siten tietenkään osta sitä autoakaan? Ehkä myöskään autoilu ylipäätään ei ole trendikästä tai kestävää kehitystä tukevaa? Toisivatko nuorekkaat ja persoonalliseksi koettavat pikkuautot tähän muutosta, kysyy autoliite?

Muutama nosto näistä uusista pikkuautoista: myös pikkuautoissa on entistä useammin suuret pyörät! Myös maavaraa on nostettu ja puskurointi järeänpuoleinen. Isompiakin teknisiä uudistuksia on tulossa, mm. Teslan jäljillä: sähkötankattava auto ilman kuljettajaa. Kehittäminen on jo kovasti vauhdissa, saa nähdä miten lainsäädäntö ehtii vauhtiin mukaan. Peräti yli puolelle autoilijoista kuskiton vaihtoehto sopisi: kuinkakohan moni näistä Boschin tutkimukseen vastanneista oli naisia?

Sitten viikonlopun autokauppojen ilmoituksiin. Aamukahvilla pariskunta rapistelee lehtiä "Mennäänkö muruseni koeajolle? Sieltä saisi nyt kakkukahvit ja naisellisen....." Noh, mikäköhän se mahtaisi olla? Katsotaanpa:

- yksi Ford-liike houkuttelee naista paikalle helpolla ja riskittömällä kaupalla: alkuvuoden toimitusvaikeudet ovat lopultakin ohi ja nyt niitä autoja aletaan jaella! Ilman käsirahaa sopivasti punainen pikku Fiesta kuvassa tarjolla. Sopisikohan se keväisen nahkatakkini sävyyn?
- ei vaan, jos trendikäs nainen ajatteli hankkia tänä keväänä ihan-must-nahkatakin, myös Qashqai luo uuden nahkansa.
- Toyota-liikkeessä jaellaan naistenpäivän ruusut! Ilmeisesti nainen tuo myös lapset autokauppaan, koska tarjolla on myös mehua ja pullaa.
- toinen Ford-liike lupaa paremmat autokaupat; tosin mainoksesta ei käy ilmi, miten paremmuus ilmenee. Laakkosella myös korko on nyt 0% ja ei muita kuluja. Hyundaihin voi valita "nautintoja 100€/kpl" Tosin epäilyttää tuo hinta otsikossa koska alla olevasta listasta näyttäisi voivan valita esim. kevytmetallivanteet?
- lisäksi houkuttimena löytyy koeajajien kesken arvottava (=arpajaiset hyvä!) Brasilian (=riittävän kauas ja eksoottista hyvä hyvä!!) matka kahdella (=no nyt lähestytään todella puhuttelevaa linjaa!!!) Espanja-Chile-otteluun (=??....hyvin lähti lentoon mutta sitten...).
- Delta otsikoi näyttävästi vaaleanpunaista mainostaan "Ratin takana on nainen". Lupaavaa! Tarkemmin tutkittuna myyntiargumentteja ovat huolenpitosopimus kaupan päälle (mutta ei mitään apuja mitä se tarkoittaa?), sekä koeajajille Me Naiset -lehti tai Auto Bild? Tähän kun vielä lisätään makkaratarjoilu - oikein haarukassa töröttävän grillimakkaran kuvan kanssa - niin varmasti on tupa täynnä naisia! Nyt naurattaa...

Lopuksi: viikonlopun autokauppareissullani laskin kaupassa olleet naiset. Bongasin 8 pariskuntaa/perhettä jossa ihan pieniä lapsia ja muutaman yksittäisen miehen. Sitten huomasin pariskunnan jolla oli mukana aivan ilmiselvästi mukaan huijattu varhaistein: teini oli silminnähden vastentahtoinen...  Perheen äiti (huom! äiti, eikä isä) maanitteli poikaa ovesta sisään, lopulta luvaten kauppakeikan kestävän 3 minuuttia (wow: aika rohkeaa). Sitten äiti pörhälsi sisään kauppaan (aivan ilmeisesti luottaen että poika seuraa perässä / ei jää yksin ulkopuolelle) hihkaisten iloisesti "ja aika alkoi NYT!". Luulen että poika olisi lopulta jäänyt ovelle, ellei olisi nähnyt minun huvittunutta ilmettäni. Salamannopeasti ilmeeni nähtyään, hän vilkaisi kelloaan ajan varmistamiseksi ja laahusti äitinsä jäljille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti