sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pure jenkki - Chevrolet Captiva Sport

Seuraavaksi koeajossa on amerikkalaista ajomukavuutta eli Chevroletin sporttimalli Captiva. Tämä auto  luokitellaan ns. crossover SUV:ksi eli kaupunkimaasturin ja tavallisen henkilöauton välimuodoksi. Virallisen kuvauksen mukaan sillä on "virtaviivaiset linjat, joita korostaa ajatonta tyylikkyyttä uhkuvat etu- ja takaosat sekä juuri oikea määrä tehoa ja määrätietoisuutta. Se on myös erittäin käytännöllinen ja monipuolinen: 7-istuimen malli, joka on valmis elämään."

Nyt on ihan pakko jo tunnustaa, jos se nyt kenellekään on jäänyt epäselväksikään, että ihan huomaamattani luen autojen myyntitekstejä hieman vinosti hymyillen. Ne kun niin harvoin puhuttelevat naiskuskia... Mutta tässä kohtaa kyllä elämänmakuisuus herätti kiinnostukseni. Toki "uhkuvat etuosat" taitaa puhutella enemmän miehiä?

Anyway folks, tykästyin tähän autoon heti ensikouraisulla! Ajoin sen jopa uudelleenkin, pohtien miksi se minusta tuntui niin hyvältä. Kolusin myös peräkonttia, availin ovia ja könysin takapenkeillekin, tuumaten ja makustellen, katsellen, haistellen ... Hmm. Mielenkiintoista.

Auto pysyi hyvin käsissä ja tiessä. Se jollain tapaa totteli keskivertoautoa paremmin; käyttöliittymä oli sopiva. Mikään ei ollut vaikeaa, hankalaa, epäloogista vaan kaikki siis sujui hyvin. Suosittelen! Hyvä hyvä.

Samalla maininta Chevrolet Finlandin nettisivujen "Mikä malli sopii minulle?"-palvelusta. Tässä kohtaa oikeasti jäin myös eksyksiin ajatusteni kanssa: otsikko lupasi kerrankin mielenkiintoista sisältöä auton esittelysaitilla, mutta arvatkaapa mitkä tekijät oli valittu sopivuuden arviointiin?
- korimalli - hinta - polttoaineen kulutus -
Leukaa kutittaa, partako se  sieltä kasvaa...
Jokainen tietää että auto ostetaan pääasiassa tunteella, joka päätös perustellaan aikanaan faktoilla, jos ehditään tai muistetaan. Mutta eivätkö ne faktatkin voisi liittyä jotenkin auton käyttöön, enemmän kuin vain siihen autoon itseensä?

Ja hauskoja jippoja löytyy nopeasti katsomalla kolme:
1. polttoaineen kulutuksesta voi valita kolmesta kategoriasta: < 6 l, 6-15 l sekä > 15 l ja ylimmän luokan valitsemalla saa tuloksen "Pahoittelemme, mutta valintojasi vastaavia malleja ei ole." Mitäs sitä pahoittelemaan, ettei löydy ympäristöhaitallisimpia vaunuja lainkaan mutta onhan tämä ovela tapa kertoa siitä :)
2. eri malleista tulee tarjolle valmiiksi valittuna autot ERI värisävyissä! Keskikulutusluokkaan tarjotut autot tulevat ns. lian värisinä eli harmaana ja beigenä. Tässä varma mukamas-järjellä-ostajan valinta: jos et halua että autosta erottuu lika, osta toki valmiiksi likaisenvärinen auto! --- nyt on ostaminen tehty helpoksi, naurua---
3. pienet kaupunkiautot näkyvät pirteissä väreissä, jopa keltaisena. Näiden odotetaan puhuttelevan siis naisia?  Perheautoissa kaksi väriä valmiina: klassinen suosikki harmaa ja punainen. Isommissa vaihtoehdoissa mukana myös musta. Uusin suosikkiväri valkoinen löytyy sähköautosta: jos olet trendikäs, voit harkita sitäkin, ainakin hetken.

Kun kerran pohdiskelen näitä valintavaihtoehtoja näin kriittisesti, on varmasti myös vähintään reilua  vastapainoksi ehdottaa mikä puhuttelisi kategoriamaailmassa kenties naista? Miten olisi esim. valikkoon hinnan lisäksi asioita kuten
- päästöt (toki korreloi kulutuksen kanssa) - istuinpaikkojen lukumäärä - auton korkeus - väri (ihan itse valittuna) - huolettomin vs. ylellisin auton huoltosopimus - ykkös- vai kakkosauto/auton käyttötarkoitus - kaupunkiajoon vs. myös pitkille matkoille?

Hmm...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti