sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Onko karvoihin katsomista?

Nyt on autohorisontissa, tai tarkemmin autojen markkinoinnissa ja myynnissä jotain uutta ja piristävän hauskaa näköpiirissä: das Auto myy tuotteitaan koirien avulla! Kuviohan on todellakin mieltä innoittava: ajattteles nyt! Jos olisit koira, mikä koira olisit? Ja ennenkaikkea miksi? Koirathan nyt ovat periaatteessa siis, noh koiria: neljä jalkaa, paljon karvaa ja iloisesti heiluva häntä. Mutta varmaankin jos koiranomistajalta kysyisi, ei asia ole suinkaan näin yksioikoinen, ei sinne päinkään! Koirissahan nyt on eroja kuin vesissä!

Onhan se nyt ihan eri asia jos haluat koiraksesi puudelin, kuin että juuri sinulle parempi ystävä on roteva susikoira. Koira kuulemma kertoo paljon omistajastaan. Iän myötä kuulemma myös koiranomistaja alkaa näyttääkin koiraltaan - tai ehkä päinvastoin. Myös volkkarin automainos-versiossa kahdesta vierekkäisestä autosta katsoo toisiaan kahdet sympaattiset lurppasilmät: toiset miehen ja toiset koiran...

Siksi onkin vallan kiintoisa kysymys, miksi koirarodulla voi ylipäätään myydä autoa!

Otetaanpa nopea testi: näytin Volkswagenin (www.volkswagen.fi) koirarotu-automainosta ystävälle ja kysyin, mikä koira hän olisi. (Yllättävän) nopea vastaus: tietenkin bernhardilainen. Katsoin kaveria pohtien; tavallaan joo hänessä ehkä on jotain sellaisia turvallisuuden ja mussukkamaisuuden piirteitä mutta olipa valinta silti jotenkin minulle yllätys. Mutta hän osasi selventää: valinta perustuikin bernhardilaiseen liitettyyn autoon (Touareg) ja nopeaan päätelmään ettei bernhardilaiseen liittynyt piirteitä jotka suoranaisesti sotisivat hänen omia persoonallisuuden piirteitään vastaan. Tosin se viinitynnyri kaulan alle kiinnitettynä olisi kyllä mieluisa lisä :)

Seuraavaksi tenttasin, mikä koira minä hänen mielestään olisin (ajatellen että nyt tulee autoehdotus minullekin!): olisin kuulemma spanieli. Mitä? Spanieli!!! Hyvää päivää, ollaankos sitä ollenkaan enää tuttujakaan? Jäin kulmat kurtussa miettimään tunnenko yhtään spanielia, tai spanieliperhettä... ei tule mieleen... Spanielin kohdalle merkitty auto on Sharan: outo otus minulle, sekin. Nopea tsekkaus siis:
- spanielista nopea silmäily antoi ymmärtää että mikäli minä olisin nyt koira - spanieli, kuten ystäväni spontaanisti arvioi - olisin vankkarakenteinen kanakoira (toim.huom. joo, varmaan kyllä enempi kana kuin koira) jolla on suuri halu toimia isäntäväkensä kanssa: vaikka se onkin ilmeisen hommahakuinen, se on kuitenkin "arvokkaasti aktiivinen", rauhallisella tavalla reipas.  Se tulee vaikeuksitta toimeen muiden kanssa... Juu MINÄHÄN OLEN SPANIELI!
- sitten silmäys siihen Sharaniin: sehän on oikeasti iso, eikä vain näytä siltä (vrt. isäntäväen miellyttäminen!).  Se huomioi eri kokoiset (ikäiset) matkustajat ja liukuovet tuovat käyttömukavuutta esim. parkkihalleissa. Maltillinen kulutukseltaan ja melutasokin on mukavan alhainen: rapsuta niin hyrisen sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti