lauantai 21. tammikuuta 2012

Lisää Ford-kokemuksia S-Max

Tällä kertaa kokeilin S-Maxia, dieselkoneella. En ole (vielä) koskaan ajanut rekkaa, bussia tai pakettiautoakaan, mutta uskoisin että ajokokemuksena se on nyt koettu :). Ajoasentoa en ehkä tullut riittävän rauhassa asetelleeksi kuntoon, mutta kaiken kaikkiaan autolla ajo oli todella erikoisen oloista. Tässäkin Fordissa moottorin ääni on jotenkin korkealla, eikä tuntumaa tiehen saa ajaessa.

Autossa on kylläkin erinomaiset kuljetustilat. Sen kyytiin mahtuu kohtuudella kaikki mitä ihminen voisi kuvitella kuljettavansa tila-atolla, ei rekalla tai pakettiautolla. Sitten vain paksi täyteen vaikkapa akvaariota, suuria vesitonkkia täynnä vettä ja kaloja, hiekkaämpäreitä ja akvaariovälineistöä. Lopuksi vielä kun auto on takuuvarmasti IHAN täynnä, sujautat sinne kaikkien ihmeeksi myös yhden nojatuolin... Matkantekokin kun on autenttista rekalla ajoa, ei lopulta lastin määrää niin tule ihmetelleeksi enää.

Kiinnitin samaan automerkkiin huomiota hiljan kehätiellä. Siinä versiossa oli vielä lisäksi katolle kiinnitetty suksiboxi: näky oli hupaisa ja kun kanssamatkustajani spontaanisti totesikin - vaikka emme tästä aihepiiristä koskaan olleet puhuneetkaan - boxillisen auton muistuttavan ulkonäöltään intialaista kuljetustötteröä, en voinut kuin purskahtaa nauruun. Sehän se todellakin juuri oli!

3 kommenttia:

  1. Onpa mukava lukea katsauksiasi! Tuntuu kerrankin, että joku puhuu kanssani samaa kieltä. Miesten koeajokokemukset ovat kaikki niin samanlaisia, tylsiä ja keskittyvät epäolennaisuuksiin. Ryhdyn ehdottomasti seuraamaan blogiasi!

    VastaaPoista
  2. Ai niin. Ajatko chrysler crossfirea? Siisti auto! Erikoinen, mutta siisti.

    VastaaPoista
  3. ma1jan blogista päädyin tänne ja lukaisin saman tien koko blogin läpi. Tykkäsin!

    VastaaPoista