torstai 8. syyskuuta 2011

Citroen DS3 hersytti hymyn huulille

Kävikös tässä hieman vanhanaikaisesti? Menet ostamaan edullista, vaikka tarjouksen perässä, ja päädyt johonkin toiseen. No ei se mitään, tähän on jo totuttukin : )

Sain toimeksiannon (kiitos TH) koeajaa pienikulutuksisen ja pienikuluisen auton, kenties automaatilla (kulut nousevat) ja hybridikin vielä. Onneksi ei sentään sähköautoa: sitä olisi jopa minun vaikea selittää tähän kategoriaan.

Päädyin ajamaan Veholle tietäen että siellä on tarjolla monia pieniäkin autoja: eihän se tietenkään (?) kivaa ole että asiakas tulee sisään varttia vaille hetkeä kun autokauppa menee kiinni. Lue: voi ei, tämä työpäivähän oli jo lähes päättynyt?

Ja vielä masentavampaa taitaa olla se, että asiakas täräyttää ilmoille odotetun "katselen tässä vain" sijaan, että onkin ihan oikeasti ostamassa autoa. Helppo vastaus on hymyillä ja sanoa että käytetyt autot löytyvät meiltä alakerrasta ja lähes siirtää minut ajatuksen voimalla portaiden päähän zzzzziiip. Onneksi olen nopea (batang!) ja ehdin korjata olevani ostamassa siis uutta autoa - ennen kuin saan fyysistä tyrkkäisyapua kollegauhrin luo...

Pieni auto on toiveissa, pieni kooltaan, kulutukseltaan ja hinnaltaan. Perheen kakkosauto, kyllä. Saisi muuten olla myös automaatti ja hybridi. Myyjä on hiljaa ja hymyilee kurttu otsalla. Jotenkin tulee sellainen tunne että ihan kohta hän laittaa silmät kiinni ja ajatuskupla hänen päänsä päällä paljastaa "jos nyt en vain avaa silmiäni hetkeen, häviäisiköhän tuo täältä?" Ei häviä ja myyjän hartiat lysähtävät aavistuksen kun hymyilen lopuksi herttaisesti sanoen "ja toivoisin auton olevan keltaisen, kirkkaan niinkuin sitruunan keltaisen". Täh? No, läppä hei. Unohda se keltainen. Tulipahan nyt vain mieleeni (tuosta hieman happamahkosta olemuksestasi).

Tässä kaupassa myyjät ovat tiukasti merkkiosaajia: pelastus siis! Logiikka menee niin ettei hän edes yritä esitellä omaa merkkiään vaan ohjaan minut kollegalle: Skodan nopea esittely hoidettu ja kyllä nyt kovasti tuntuu siltä että Honda Jazz sopisi sinulle kuitenkin jotenkin paremmin. (ja siellä on naismyyjä jonka kanssa hän ei ehkä ole ihan parhaissa väleissä?) Tosin hän ei voi sitä esitellä kun ei sitten-yhtään-tunne-niitä-Hondia, vaan vain näitä Skodia. Ihmettelen miten hän voi sitten sitä minulle suositella? Mitäpä tuota miettimään vaan siirrymme Hondien äärelle. Myyjä huikkaa topakasti Honda-myyjää paikalle, siis sitä naismyyjää! Vaan tämäkin on jo väsynyt työpäivään ja hänellä on-jo-asiakas-sinä-senkin-sanonko-mikä... Myyjäni jää vaivautuneena vierelleni selitellen että "oikea" myyjäni tulee ihan pian kun on päässyt tuosta asiakkaasta eroon. Että silleen, hyvää päivää vain.

Ihan fiksusti hän ei minua kuitenkaan ihan yksin jätä vaan kertoilee jotain Hondistakin - tietäen että kohta helpottaa. Näyttää olevan ihan kivat tilatkin vaikken-tästä-kyllä-mitään-siis-kertakaikkiaan-tiedäkään. Minusta alkaa tuntua siltä että jopa minäkin osaisin jotain fiksua sanoa Hondasta... Jälleen huikkaisu kollegalle, etkös jo sieltä joutuisi? Vastauksena kipakka "tämä asiakas täällä on jo odottanut tosi kauan niin että --sihinää--". Myyjäni yrittää virittää jotain kysymällä kuinka pitkään aion autoa pitää. Meinaan kun kolmessa vuodessa kai ne hybridin akutkin väsyvät. Vastaan että yleensä olen vaihtanut autoa juurikin tuossa ajassa, johon myyjä iloisesti toteaa että  silloinhan ei (nais)kuskin tarvitse pohtia akkuja vaan ne jäävät seuraavan omistajan mietittäväksi. Kurtistan kulmiani kysyen, mikä mahtaa olla vaikutus jälleenmyynti-/vaihtohintaan? Öööh, myyjä taitaa nyt tajuta ettei pääsekään minusta tällä tavoin eroon, ja huomaa toisen tilaisuuden. Citroen-myyjä nimittäin tepastelee lähistölle ja voisin vaikka vannoa, että hän oikeasti aistii tilanteen tylsyyden. Hän tulee iloisesti paikalle, kättelee reippaasti ja "oikeaa" myyjää odotellessamme kertoilee Hondasta, vaikka siis Citroen-myyjä onkin. --- taustalta kuuluu whiuup: Skoda-myyjä hävisi livakasti atomeina ilmaan --- Sujuvasti Citroen-myyjä kääntää huomioni myös Citroen-hybrideihin ja oletkos-hei nähnyt sähköautoa? Myyjän silmät ovat innostuneet ja toden totta, siinähän se on! Wow, tartun tunteeseen. Ja on kallis, lähes 45te. Millaista myyntiä näille odotetaan? No, erityisesti ammattikäyttöön kaupungissa. Joo.

Kello on jo niin paljon että totean tilanteen lähes menetetyksi ja sanon itseäni huvittaakseni vielä kerran että ovatko keltaiset autot yleistyneet kun jotenkin näen nyt niitä paljon: ehkä haluaisin paitsi pienikuluisen, myös keltaisen auton. Myyjä tarttuu tähän asiallisesti ja innokkaasti. Edullinen ja kulutukseltaan ihan ok-pieni on Citroen DS3 - mutta mikä ulkomuoto! No nyt kirkastuu omakin katseeni. Näyttelyauto ei ole keltainen, mutta DS3:n tyyliin kaksivärinen: prosyyriplakaatissa on malliauton kuva ja se ON TODENTOTTA keltainen ja katto musta! Kaunis - ihana : )

Vieläkö voisi koeajaa: kyllä vain. Vaikka aamuun, kun liike menee kiinnikin. Tosin koeajettava malli on harkitsemaani Vti 95 Chic (huomaa naisellinen nimi!) versiota jykevämpi: ajan THP 156 Sport Chicin. Ysivitonen on hieman alle 20te, kulutus tosin 5,8 ja automaatilla 22te. Sportti 24,7te ja hevosvoimia 36 enemmän. Ja sporttiset kuppipenkit: NAM.

Rykäisen liikenteeseen: tämä todella tekee kyllä pikkuautoksi vaikutuksen. Ei jäykkä eikä jämäkkä, ihmeen sulava ja käsissä kuitenkin. Ralliratti uutta muotoilua ja kojetaulun mittaristo kuin vanhanajan ralliautossa: NAM NAM! Auton sisustus hivelee silmää ja korkeus tekee myös korkokengillä ajamisen ihmeen helpoksi. Auto erottuu liikenteessä muista ulkonäöltään, vaikka tämä yksilö onkin yksivärinen musta. Se musta-keltainen olisi varmasti namu.

Aion seurata näitä liikenteessä: en nimittäin ole vielä yhteenkään esim. liikennevaloissa kiinnittänyt huomiota, vaikka auto onkin poikkeuksellisen näköinen ja oikein kauniskin. Mistähän se kertoo? Hmm...

7 kommenttia:

 1. Jos Citroen...mikä se nyt sitten olikaan...hersytti hymyä niin niin teki myös tämä kirjoitus - kiitos! Taidan alkaa bongailla liikenteessa keltaisia autoja - sehän voi olla vaikka koko perheen yhteinen ekologinen harrastus?! Ja kun katseen kiinnittää muihin autoihin ei oman kulkupelin banaani-muru-viinirypäle-jäämät niin paljoa enää häiritse. Innostusta silmiin vaan ja eteenpäin!

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida: meidän perheen muksuille auton takapenkki on liian pieni yhteinen tila. Hyvin herkästi alkaa toisen läpsiminen ja narina/murina. Jostain (?) syntyi idea että läpsiä siis ei saa, mutta jos (??) nyt on ihan pakko niin tehdä, sovitaan että läpsäisy voi tapahtua vain kun näkee ekana keltaisen auton. Huokaisin itseeni tyytyväisenä että nyt loppui läpsyttely.

  Paitsi että....

  Niitähän siis on! En ollut tajunnutkaan että keltaisia autoja on tod-paljon!! Mistä niitä juuri nyt kaikkialle putkahti? Ja läpse käy. Plus nyt kun läpsitään oikein "luvalla", se ei olekaan enää pientä semmoista mitä vanhemmat etupenkillä eivät huomaa. Vaan aika reipasta ja päälle kiekaisu "keltainen auto". AUUHH...

  Joskus sitä vain autoilevana äitinä kompastuuko omaan näppäryyteensä(kin). Näköjään.

  VastaaPoista
 3. Tämä blogi on ihan loistava harrastus!
  Lisää koeajoja, kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Ehdottaisin seuraavaksi Volvo V60 DRIVe mallin koeajoa, taitavat mainostaa, että menee jopa pienemmällä kulutuksella kuin hybridit. t:TeePee

  VastaaPoista
 5. Sport ja Chic samassa mallissa, voiko se olla edes oikea auto.

  VastaaPoista
 6. Hei TeePee

  Volvo V60:n (ja myös V70:n!) koeajot on nyt tilattu: ks. blogini "Volvo koeajoon netistä?"

  VastaaPoista
 7. Hei TeePee

  Volvo V60 on nyt ajettu: lue blogini "Volvo V60 syynissä"

  VastaaPoista