tiistai 6. tammikuuta 2015

Koeajossa autojen auto eli Opel MOKKA 5-ov Cosmo 1,4 Turbo


Opel MOKKA 5-ov Cosmo 1,4 Turbo Start/Stop 4x4 103kW MT6 oli koeajovuorossa tällä kertaa. Opel Mokalla on "sulavat kaaret ja rosoinen olemus jotka määrittelevät uudenlaisen autoilun tyylin. Opel Mokka on hiottu, edistyksellinen ja kuin kotonaan missä tahansa."

Mainoslause kysyy houkuttelevasti "Haluatko astua ulos tavanomaisesta? Mokka on valmiina odottamassa sinua." Aah, tulee ihan suositun (kultakatriinaplitkun) kahvin houkutteleva tuoksukin jo nokkaan... Tällaiseen autoon kyllä haluaa tutustua!

Mutta hei! tässähän on nyt kyllä joku diskrepanssi? Ainakin naisen logiikalla nimellä viittaus suosituimpaan kahviin ja sisällössä kuitenkin pako tavanomaisesta? Autojen nimivalinnat sinänsä ovat mielenkiintoinen teema johon pitäisikin joskus pureutua ihan erikseen, mutta on se myös niin että kun koeajan auton, "makustelen" ajokokemusta myös auton nimen näkökulmasta: joku viestihän nimessä täytyy olla...

Tässä se on selkeää: Opel Mokka EI ole erityinen auto, sen olemus ei määrittele uudenlaista autoilun tyyliä eikä sillä voi ajaa ulos tavanomaisesta. Eli tässä ei nimi autoa pahenna vaan paljastaa totuuden. Mokassa ei ole mitään vikaa: ainoa ehkä naisnäkökulmasta haittapuoli mielestäni oli tiellä oleva kuskin käsinoja. Se oli eittämättä edessä vaihdekeppiä käyttäessä.

Muuten auto on kovin tavanomaisen näköinen, tavanomaisen oloinen: ehkä tämä on autojen gluteeniton, laktoositon, rasvaton ja lisäaineeton versio? HAH - itsepä läksivät elintarvikkeiden herkulliselle tielle!

Niinhän sitä sanotaan että "lopulta kaikista autoista tulee opeleita". Opel-kuski tulkitsee tämän toki niin että kun autot ovat vanhoja, enää opelit on jäljellä. Itse ajattelen tämän koeajon jälkeen että kun autot vanhetessaan menettävät teknisen ja ajokykyteränsä, ulkonäöstään kaiken särmän ja hieman kulahtavatkin, ne lopulta ovat sitten kuin opelit, tai ainakin Opel MOKKA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti