sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Renaultilla kohti muutosta

Koeajoin Renault Grand Scenicin.Kyllä, auto on tilava ja periaatteessa perheelliselle sopiva (toimeksianto tuli juurikin tällaiselta henkilöltä): istuimia voi virittää käyttöön sen seitsemän, tarvittaessa, mutta sitten onkin jo matkalaukut pantava toiseen kulkupeliin. Eli arkikäyttöön, ihan ilman mitään tavaroita, kauppakasseja, urheilukamoja jne. kyllä.

Mainoslauseiden mukaan tämä auto on "teknologian ja todellisten innovaatioiden onnellinen, kestävä liitto". Tämä varmastikin on tarkoitettu vetoamaan perheelliseen ihmiseen.

Tuosta teknologiasta hieman, ja varsinkin innovaatioista: taustalla lienee F1-kehittämisessä syntynyt ns. Energy-moottori, sen Stop&start-toiminto ja vaikkapa jarrutusenergian talteenotto. Ihan innovaatioksi en stop&startia enää nimittäisi, tuo jarrutusenergia sitä vastoin kyllä kuulostaa kiintoisalta. Itse harvemmin tosin jarruttelen joten voi mennä energiahyöty pyöristysvirheen puolelle.

Uudet LED-valot eivät ole "persoonalliset", eivät "modernit" (enää), eivätkä edusta "kiinnostavaa muotoilua". Pahoittelen mutta ainakaan naisena en koe näistä valoista minkäänlaisia väristyksiä, vaan ne ovat tavanomaiset, ihan ok ja sillä lailla.

Penkkien teflon-pinnoite ei puhuttele naista (perheellistä naista eli äitiä) nimittäin = autossa EI syödä: milloin tämä menee perille autonvalmistajillekin? A) auto ei ole ravintola, ruokailua varten pysähdytään sellaiseen B) autossa syömisestä tulee paha olo; juu kyllä yksi matkapahoinvoitinen jo tuohon henkilömäärään mahtuu, jonka jälkeen loput 6 ei-matkapahoinvoinnille herkkiä oksentaa muuten vain C) muun ohessa syöminen ei ole hyväksi ihmiselle, ei tv:n äärellä eikä autolla ajettaessa tai liikuttaessa D) perheen äiti ei halua autonsa lattialle, sivutaskuihin tai muihin lokeroihin ruoan säilytyspahveja, ruoantähteistä puhumattakaan. Tätä autoa ei selkeästikään myydä naiselle, mikä on hämmästyttävää: onhan jo tunnettu totuus että varsinkin niissä perheautoissa nainen usein tekee päätöksen, tai naista ainakin vakavasti kuunnellaan päätöstä tehtäessä.

Jos et ole kovin vaativa ajokokemuksen suhteen tai et kenties kiinnitä ajokokemukseen paljoa huomiota vaan tärkeämpää on saada perhe pisteestä toiseen, osta toki tämä auto. En kuitenkaan itse voi perheellisenä naisena sitä suositella, ajokokemuksenkaan perusteella. Auto on vetelä, jollain tapaa löysä, sitä pitää houkutella liikkeelle enkä tuntenut suurta (mitään) luottamusta sen performanssiin. Välillä se jopa yllätti minut, mutta yllättävän vaisulla liikkeellä, ajatellen mitä moottorin tehoista olisi  voinut olla lupa odottaa - ainakin tasalaatua jos ei muuta.

"Drive to change" = change the car.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti