torstai 12. kesäkuuta 2014

Tanssii Audi TT Coupén kanssa

Koeajoin Audi TT Coupén. Harvoin jään sanattomaksi (kuten olette jo varmasti huomanneet) mutta nyt täytyy oikein tuumata, mikä minuun iski...

Odotin hyvää ajokokemusta ja muutenkin tuntumaa, tekniset ominaisuudet kohdallaan etc. Mutta lopputuloksena olikin vahva tunne että NYT löytyi tästä genrestä nimenomaan naisen auto. Ne miehet jotka ostavat tai haluavat ajaa Audi TT:llä, ovat joko merkin perään TAI sitten keskimääräistä miestä enemmän naisia :) Enkä nyt tarkoita mitään neitien autoa, vaan tämä on naisellisen naisen menopeli.
- tämän koeajon muuten tilasi mies, joka kuunteli raporttiani silmät hehkuen. Huomasin itsessäni että aloin katsoa hän hieman eri tavoin, nähdä hänen naiselliset ominaisuutensa...

Ensinnäkin ulkonäköhän ON makea: TT Coupé on kuin naisversio Disneyn mikkihiiriautosta: sopivasti pyöreyttä, erittäin (enemmän kuin hiirellä) linjakas, pieni ja siro. Auton piirtäjällä on ollut paitsi osaamista, myös varmasti hyvät edellytykset (auton korimateriaali) tehdä mitä oikeasti haluaa. Kuten Audin logokin, myös tämän auton muusana on toiminut ympyrä.

Ajokokemuksen osalta nostaisin erityisesti kaksi näkökulmaa: autolla ajamisen suorituksena sekä auton kyvykkyydet. Audihan oli ensimmäinen valmistaja maailmassa, joka yhdisti suursarjatuotannossa bensiinin suorasuihkutuksen ja turboahtamisen. Auto lähtee ja pysähtyy napakasti, mutta pehmeästi. Hallinta on kohdallaan ja ajotuntuma hyvä. Ralliratti ("monitoimiurheiluohjauspyörä") tuntui monella tapaa naisen käsiin sopivalta. Huom! ehkä syynä on se että ratti tässä autossa ei olekaan pyöreä, vaikka ympyrä onkin yleisinspiraation lähde + luulisi että ratti nyt jos mikä renkaiden lisäksi autossa on juurikin muodoltaan sitä.

Autossa on leveä raideväli ja korostuneet pyöränkaaret. Ihan tutkitustikin naista puhuttelee auton peräosa (miehiä vastaavasti keulavarustus :) ja tässä pakoputket näkyvät selkeästi - mutta jollain tapaa naismaisesti. "Koko auto säteilee puhdasta itsevarmuutta" sanoo mainoslause, ja tällä kertaa oikeasti ymmärrän mitä se tarkoittaa ja olen samaa mieltä.

Auton ääni ja äänen tuntuma ovat tärkeitä tekijöitä: tässä autossa äänen voi tuntea jalkapohjissa polkimista. Se tuntuu hyvältä.

Tällä autolla ajaessa on erittäin naisellinen olo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti