sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Yllättyisitkö letkeästä Kia Riosta?

Tällä kertaa koeajovuorossa Kia Rio 1,2 ISG 5D EcoDynamics. Auto on tarkoitettu "yllättämään sinut: ns. Kian maailmssa elämä on upeaa, värikästä, arvaamatonta ja jännittävää kaikessa monimuotoisuudessaan. Minne tahansa menetkin, Kia kulkee kanssasi."
- no näin voisi toivoa, jos olet ostanut autoksesi sen.

Aloitetaan ulkonäöstä: autokauppias nosti kättelyssä puheeksi autokaupassa olleen näyttelykappaleen upouuden värin, joka on kuulemma "tipunkeltainen". Tuntuu heti siltä että NYT löytyi auto joka todella on tarkoitettu naiselle? - mutta minkälaiselle tipulle? Arvelin josko autosta löytyisi muitakin pirteitä värejä, mutta harmillisesti ei: muut värit ovat tumman harmaa, musta, valkoinen, sininen, punainen... No huoh, kyllä minä olisin voinut innostua myös hiirenkorvanvihreästä tai vaikkapa kretuliinin liilasta. Ajattelepa jos tarjolla olisi ollut pantterinvaaleanpunaista? Grrr ;)
- muuten tuo tipunkeltainen olikin esitteen mukaan nimeltään Digital Yellow. Vähän pettymys.

Kia väittää Rion olevan päidenkääntäjä. Itse ehkä en erottaisi tätä autoa muutamasta muusta (nimeltä nyt mainitsemattomasta) saman kokoluokan menijästä, muuten kuin Kialle tyypillisestä etusäleiköstä. Siitä pisteet erottautumismielessä, mutta toki säleiköstä sinällään täytyy pitää pitääkseen Kiasta.

Auton sisätuntuma on ihan ok, miellyttävän puolella. Erityisplussa on annettava etu- ja etusivulasien välissä olevista pikkuikkunoista: paitsi että ne ovat ihan hyvännäköiset (tavallaan söpötkin), ne myös oikeasti lisäävät näkyvyyttä. Tai ainakin fiilistä siitä.

Tässä on jälleen auto jonka vaihdekeppi on todelle letkeä, lähes löperö. Tiedän että osa ihmisistä pitää siitä, osa ei. Tunnet itsesi joten tämä tärkeä ajokokemustieto siis sinulle tässä. Muuten mielestäni ajokokemus on suhteellisen ok, neutraali. Kia Rio on tyhjäkäynniltään lähes äänetön, mikä on miellyttävää. Normaali kaupunkiajossa auton ääni on hieman hotellin hiustenkuivaajan ääntä muistuttava uuUUUU. Moottoritiellä auto on mielestäni jo kovaäänisen puolella: musiikkia on käännettävä normi kaupunkiajossa pidettävästä volyymistä kovemmalle. Auton kiihtyvyys - tarkemmin tunne kiihtyvyydestä - on pieni kone huomioiden kiitettävän puolella. Ehkä tunnetta kiihtyvyydestä lisää myös kiihtyvä ajon ääni?

Mitään suurta yllätystä en kohdannut tässä autossa kuitenkaan: jos sellaista luvataan, se olisi toki hyvä olla tarjolla myös. Kaiken kaikkiaan ok valinta naiselle joka haluaa pienen kätevän menopelin, mutta ei halua olla aivan vallaton ulkonäön suhteen, ja arkikin sujuu ilman suurempia väristyksiä ihan miellyttävästi.


2 kommenttia:

  1. Jos Kiaa olisi saanut hiirenkorvanvihreänä, meillä olisi nyt Rio eikä Toyota Yaris. Joulun aikaan autokauppias hehkutti, kuinka kiva ja suosittu väri ruskea on... No joo ei.

    VastaaPoista
  2. Värit ovat aivan aliarvostettu juttu autoissa :)

    VastaaPoista